Реконструкция на образователната база, дигитална трансформация на училищното образование. Подобряване на здравната инфраструктура и услуги. Подпомагане дейността на народните читалища.

Част от целите, които влизат в програмата за управление на община Баните на Ферад Емин. Кандидатът за кмет от ДПС постави план „Максимум“ във виззията си за бъдещето на родопската община.

„Ние сме длъжници на децата си и трябва да наваксваме. Навлизаме в нов, важен за общината ни етап. Следващите няколко години са определящи за отключването на икономическия потенциал на Баните. Наред с туризма и инфраструктурата наш основен приоритет ще бъде и усилената ни работа за завръщането и задържането на младите хора тук – в родния им край!“, категоричен е кандидатът за кмет.

Затова и поставя в дневния ред осигуряване на социални услуги и възможности за заетост и развитие, включване на безработни младежи-стажуване, чиракуване, субсидирана заетост.

„В програмата влиза насърчаване на предприемачеството – подкрепа за новостартиращи предприятия, дигитална трансформация. Също така реконструкция и рехабилитация на спортната инфраструктура“, посочва Ферад Емин.

По думите му, едно от най-големите предизвикателства пред институциите, в условията на динамично развиващото се общество, са настъпващите промени и засилващата се емиграция на млади хора в чужбина. „Затова и от решаващо значение е задържането на младите хора в по-малките общини като Баните. Всяка една цел в програмата ни води именно в тази посока. Наред с това обаче предвиждаме и разкриване на нови социални услуги, като грижи за деца в риск, грижи за лица с увреждания. Необходимо е да се въведе „Патронажна грижа”, „Асистентска подкрепа”,  „Лични асистенти”, „Топъл обяд“. Залагаме на изпълнението на програми, осигуряващи заетост, обучение, помощ за пенсиониране, старт в кариерата“, посочва Ферад Емин.

„Поставяме си максимални цели за нашата община и ще разчитаме на широка подкрепа. Знаем, че можем да постигнем всичко изброено и ще го докажем“, категоричен е кандидатът за кмет на Баните.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I