По един мераклия за депутат се пада на 1412 избиратели в Родопите. 262-ма кандидати попаднаха в листите за народни представители на предстоящите парламентарни избори в страната. Близо 30 ще се борят за едно място в бъдещото Народно събрание.

Област Кърджали ще попълни пет мандата, докато Смолян четири.

Десетки формации ще участват във вота в страната и ще търсят гласове на родопски терен. 29 партии и коалиции регистрираха листите си с кандидати в РИК Кърджали, 30 в РИК Смолян. Някои от тях със сигурност няма избирател, който да ги е чувал. Както и лицата, чиито имена фигурират в тях. Някои от листите са с един представител, други с пълен „отбор“ от десет или осем души.

127 кандидати бяха регистрирани в Кърджали, 135 в област Смолян.

Те ще трябва да спечелят доверието на 370 000 избиратели в двата региона.

Малко над 100 000 имащи право на глас ще попаднат в списъците в РИК Смолян или с около 6000 по-малко спрямо вота за парламент през 2017 година, сочат първоначалните разчети на Районната избирателна комисия. Преди 4 години, в края на март, в Смолянско гласуваха 62 179 души.

През 2017 година в избирателните списъци в Кърджалийско попаднаха 254 813 души. Гласуваха 90 707. Интересното е, че четири години по-късно, близо 270 000 в региона влизат в графата „Избиратели“. Ръстът е с около 16 000 души спрямо вота през 2017-та.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I