Общинският съвет в Смолян реши да се предоставят финансови средства в размер на 2000 лв. за счетоводно приключване и изготвяне на счетоводни отчети за 2020 г., както и за останалите неразплатени задължения на дружеството „Ученическо и столово хранене“, което е в ликвидация. Вносител на докладната бе зам.-председателят на ОбС Ангел Безергянов.

Припомняме, че дружеството бе обявено в ликвидация през ноември м.г. с решение на общинските съветници.

Всички дълготрайни материални и нематериални активи са предоставени за безвъзмездно управление и стопанисване на училищата, в които са разположени кухненски и столови помещения. Необходими са средства в размер на 2000 лв. за ангажиране на специалист –икономист, който да извърши всички счетоводни дейности, които не са приключени и счетоводно отразени.

Междувременно е постъпила и покана от „Фууд Деливъри Експрес“ ЕООД за доброволно изпълнение на задължения за разноски в размер на 850 лв. От РЗИ-Смолян е представена фактура от 328 лв. за санитарно-хигиенни анализи, която също не е разплатена. След приключване на счетоводната дейност и след пълна инвентаризация на имуществото на дружеството, ликвидаторът ще бъде в състояние да даде пълен отчет и информация за състоянието на дружеството.

„Нещата не са много розови във воденето на счетоводството и състоянието на документацията. След  жалба е образувано и се води дело в Специализираната прокуратура“, обяви ликвидаторът на дружеството адвокат Бойко Младенов.

24smolian.com

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I