Община Чепеларе подписа договор по проект „Патронажна грижа“. Той се реализира по „Подкрепа за преодоляването на последиците от кризата, предизвикана от пандемията от COVID-19 и подготовка за екологично, цифрово и устойчиво възстановяване на икономиката” на Оперативна програма ”Развитие на човешките ресурси”.

Основната му цел е да се осигури за период от 12 месеца подкрепа чрез патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в общината, както и подкрепа за адаптиране на социалната услуга за деца в с. Павелско, делегирана от държавата дейност, в отговор на безпрецедентните предизвикателства, свързани с разпространението на COVID-19.

Подготвителните дейности по проекта стартират на 1 април.

С новия проект продължава подкрепата за най-малко 21 лица, които са най-застрашени от Ковид-19. Предвидената организация на патронажната грижа дава възможност и за закупуване със средства на карантинирани лица по заявка на храни и продукти от първа необходимост и доставянето им по домовете.  С проекта се осигурява и подкрепа на Центъра за настаняване от семеен тип в с. Павелско, също за период от 12 месеца - чрез назначаване на допълнителен персонал и осигуряване на допълнителни средства за дейности, пряко свързани с опазване здравето на ползвателите и на заетите лица в Центъра.

Общата стойност на новия проект е 62 047.27лева. 

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I