Значителен ръст на интереса на граждани към ваксините се наблюдава в региона в последните две седмици.

Това обяви шефът на Здравната инспекция д-р Мими Кубатева.

За сравнение, към 14 февруари са били поставени 694 ваксини в областта, от които при 221 лица е завършен ваксинационният процес. През последните две седмици, броят на поставените ваксини достига 3091. „Това стана възможно благодарение на получените повече дози от ваксината, което позволи освобождаването на зелен коридор за желаещите. В Смолянска област работят 14 специализирани имунизационни кабинета, а така също и общопрактикуващите лекари поставят ваксини на хората от четвърта фаза. Към момента има предоставена ваксина на всички общопрактикуващи лекари, макар и в малки количества, ние сме задоволили цялата област и има покритие с ваксини“, посочи д-р Кубатева.

„По отношение на държавния здравен контрол, за двуседмичния период са извършени 100 проверки от инспектори на РЗИ-Смолян, като са издадени осем акта за установени нарушения на противоепидемичните мерки, две предписания за хигиенни мероприятия, както и предписание за спиране на обект за 48 часа“, допълни д-р Кубатева.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I