Областният управител Недялко Славов, народният представител д-р Даниела Дариткова и началникът на РУО-Смолян Мария Семерджиева откриха новата сензорна зала в Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в Смолян.

Те обърнаха внимание, че през последните години приобщаващото образование в региона се развива с бързи темпове и достигна високо ниво. Това се дължи, както на значителните инвестиции за осигуряване на добри условия за работа в Ресурсните центрове, така и на висококвалифицираните кадри, които работят в тях. Славов, д-р Дариткова и Семерджиева изказаха благодарности към персонала на РЦПППО-Смолян за всеотдайността и приносът им за развитието на децата със специални потребности, както и подкрепата, която оказват на техните семейства.

Новооткритата сензорна зала е оборудвана за терапия на деца със състояния от аутиатичния спектър, с хиперактивност, с дефицит на вниманието, с ДЦП, дислексия и други, като е необходимо те да бъдат включени в програмата по Ерготерапия на РЦПППО - Смолян. Ерготерапията е насочена към формиране и развиване на самостоятелност в ежедневните дейности на децата.

Залата е съставена от тъмна стая с виброакустичен басейн, водна кула, акрилни огледала, гел плочи, проектор. В нея се извършва сензорна релаксация, а по-голямата част от пространството се заема от залата за ерготерапия и сензорна интеграция. Тя е оборудвана с гимнастически дюшеци, меки модули, сензорни модули, мек валяк, набор от терапевтични люлки, стена за катерене.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I