Сдружение е готово на протест срещу решението на „Пампорово“ АД да затвори ски зоните „Пампорово“ и „Мечи чал“ след влизането в сила на заповедта на здравния министър за локдаун №3 в страната.

Решението на дружеството, стопанисващо пистите, е едната зона да затвори на 20, а другата на 22 март.

Обществеността на Чепеларе обаче остана неприятно изненадана, от решението на "Пампорово" АД  да "затвори" ски зоните въпреки чудесните условия за зимни спортове и въпреки многото вече направени резервации, които ще бъдат вероятно отменени, вследствие на решението. Същото ще засегне неблагоприятно целия хотелиерски и ресторантьорски бизнес, а и гражданите на територията на Община Чепеларе.

Считаме, че решението е взето по неясни за обществеността причини, като същото не може да се аргументира с епидемичната обстановка, доколкото според заповедта на Министъра на здравеопазването преустановяване работа на ски зоните не се налага. Липсва и изрична заповед издадена от Директора на РЗИ Смолян, налагаща затварянето на ски зоните, като мярка за превенция. В тази връзка ще продължат да работят ски зоните в Банско и Боровец.

Надяваме се дружеството да разбира, че решенията му пряко засягат обществеността на Община Чепеларе и да проявява желание за сътрудничество с обществеността и зачитане на интересите й“, се посочва в посицията на сдружение „Заедно за Чепеларе“, изпратена до „Пампорово“ АД и кмета на Чепеларе.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Елементарно бе, Картофс ООД, Бориславова се помисли за собственик на планината, ама мълчахте като грудки с години

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I