В Ягодина пазим едно немалко ядро, което поддържа ГЕРБ. Проблемът е, че в смесените райони ДПС успява да контролира вота по такъв начин, че не се свенят да ползват и принуда. Имаме пресен случай тези дни. Спрян е топлият обяд на възрастна жена, за която смятат, че подкрепя ГЕРБ. ДПС, където имат кметове, обикновено така работят. Ето я тук, подала е жалба, но дори не са й отговорили. В община Борино всичко се случва по „втория“ начин - заявиха жители на боринското село Ягодина пред кандидат-депутатите на коалиция ГЕРБ-СДС.   

Те казват, че асфалт се полага само по определени улици – там, където живеят поддръжници на ДПС.

„За улици, на които сме поддръжници на ГЕРБ, няма асфалт. Има някои от нашите членове и симпатизанти, които са облагодетелствани - живеят на такава улица, на която повечето подкрепят ДПС“, обясниха местни хора.

„Ние нито на централно, нито на регионално ниво, никога не сме делили хората. ГЕРБ се старае да насочва средства там, където имат нужда. Не може с принуда и със силата на властта да променяш мисленето  на хората и нагласата им за подкрепа на дадена политическа партия. Ние няма да го допуснем, няма да станем като тях, но пък ще търсим правдата“, заяви пред всички водачът в листата на ГЕРБ-СДС д-р Даниела Дариткова.

„На изборите ние сме сигурни, че ГЕРБ ще спечели. Надяваме се, че ще бъдат осигурени средства специално за Ягодина, не за община Борино като цяло“, поискаха ягодинци.

Те посочиха, че довеждащият водопровод в Ягодина е с дължина 9 км и е с етернитови тръби. Стават чести аварии и се нуждае от обновяване. Освен нови тръби, за селото е необходим и нов водоем.  

„Ягодина винаги сме били отблъсквани за всяко едно нещо и по всяко време. Може да се даде пример - в село Кожари е подменен целият водопровод, а там живеят около 80 човека. Тук е по-голямо населението дори от Триград, повечето хора имат къщи за гости. Всички идват и виждат, че има младо население, но нямаме подкрепа от общината. А хората искат чиста вода, което е нещо нормално. Според нас делене на народа не трябва да има, а ДПС точно това правят. Това делене трябва да изчезне завинаги. Всички трябва да гледат в една посока – за добруването на хората“, е съветът на ягодинци.

Пред тях д-р Дариткова представи листата на коалиция ГЕРБ-СДС, като в срещата участваха д-р Красимир Събев, Владимир Солаков, Екатерина Гаджева, Мария Семерджиева, Денислав Костов.

Тя заяви, че в следващото управление ГЕРБ-СДС смятат да развият и надградят постигнатото досега.

„Поемаме ангажимент да запазим финансово стабилна държавата, за да имаме достатъчно средства както досега, да помагаме на социално слабите, пенсионерите, да се увеличават средствата за минимална и средна работна заплата. Даваме гаранции за това, че ще се повиши брутният вътрешен продукт - всичко, което сме правили в годините. Сами се уверихте, че в тези времена на изпитания, успяваме да подпомагаме всички населени места, независимо къде се намират и от кого се управляват, пенсионери, социално слаби, както и бизнесите, които са потърпевши в кризата. В следващия програмен период ще има още повече средства за градовете и селата“, подчерта д-р Дариткова.

По думите й фактът, че в листата са само местни хора е знак за това, че залагат на развитието на родния край. „Ние не сме дошли, за да се видим с вас само по време на предизборната кампания. Ние сме винаги в региона си“, допълни тя.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I