Пандемията побърка родители, ученици, учители…

Пандемията буквално побърка деца, родители, учители. Онлайн, присъствено, измерване на температура, страх от вируси, от кихане в час. Всичко това рефлектира основно върху психиката, подхрани и агресията.

Скандал пред школо в Родопите завърши с влизане в съда и глоби. Майка на ученичка ще трябва да плати общо 300 лева по Указа за борба с дребното хулиганство. Причината-„висока температура“ на детето й.

Случката се разиграла пред входа на училище в Чепеларе. Майка от родопския град получила обаждане от класната ръководителка на щерка й, че детето не може да бъде допуснато в час, защото измерената му температура на входа на школото сутринта отчела над 37,5 градуса. Същият ден родителят завел детето при личния лекар, който пък установил, че висока температура няма. На следващата сутрин майката придружила дъщеря си до школото, но медицинското лице на входа отново измерило висока температура. Това афектирало майката, която поискала сестрата да излезе и да й покаже снимки на телефона от прегледа при джипито предишния ден. Медицинската сестра нямало как да напусне работното си място, защото трябвало да измерва температурата на другите пристигащи ученици. Това още повече ядосало майката, която започнала да рита входната врата и да удря с телефона си по стъклото. Дошли охраната и директорката на училището. Медицинското лице пък изчакало няколко минути и направило още две замервания на температурата на детето, като третото отчело под 37 градуса. Момичето било допуснато до учебни часове.

Малко по-късно същия ден майката дошла отново и влязла в директорския кабинет. Тя попитала защо детето й всеки ден „вдига температура“ като идва на училище и дали това не е защото една от учителките го „бие“? Тя поискала веднага да й дадат необходимите документи за отписване на дъщеря й от училището. Обяснено й било, че това няма как да стане за минути. Ядосаната майка повишила тон и започнала да удря с ръка по бюрото. Наложило се да се потърси съдействие от полицията…

Майката се озова и в съда в Чепеларе. Магистратите наложиха две глоби на жената за непристойно поведение в два поредни случая. Всяка от глобите е в размер на по 150 лева.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I