Община Неделино получи одобрение на проектно предложение по "Чиста околна среда-2021 г." на Програма ПУДООС, която финансира малки проекти до 10 000 лв.

Проектът е в размер на 10 000 лв., а целта му е да се включат активно жителите на населените места в Община Неделино за опазване на околната среда в района, като с тяхно съдействие и осигурените средства местността Бездънник ще бъде облагородена, съобщиха от екипа на кмета Боян Кехайов.

Предвидено е изграждане на две беседки за отдих, огнище на открито, дървен мост над реката, обезопасителни парапети и подход към местността.

Местността се намира между селата Бурево и Гърнати и представлява дълбока яма, издълбана от природата в скала, с дълбочина 8-9 метра и форма на окръжност с диаметър 5 метра.

Вирът е свързан с редица водопадчета, каскади и прагове, високи от 3 до 30 метра.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I