Ученици и учители от ПГИ „Карл Маркс“ започнаха кампания за почистване на Смолян под мотото „Искаме да ни е чисто“. „Идеята ни е да живеем в по-красив и чист град. Искаме да не гледаме мръсотията и боклуците, а да виждаме красотата, защото живеем в един от най-хубавите райони на страната“, сподели Росен Каменов от 11 клас.  Тийнейджърите настояват да се поставят камери и да се налагат глоби на тези, които изхвърлят на земята боклуци. „В Германия или Австрия няма как да хвърлиш фас и да останеш незабелязан. И тук трябва да е така. Трябва да има хора, които действат, а не да мрънкат и да постват снимки във фейсбук на боклуци. Ние сме от действащите“, допълни още Росен Каменов.

Класният ръководител на учениците Еманоела Величкова посочи, че не можем да чакаме някой друг да ни изчисти, защото боклуците ги правим ние. От нас зависи да живеем в по-чист град, посочиха инициаторите на кампанията.


Кметът Николай Мелемов приветства инициативата на гимназистите и им предостави маски, чували и ръкавици за почистването. „Поздравявам учениците от ПГИ „Карл Маркс“, от които трябва да се учим, че наше задължение и грижа е да пазим Смолян чист и приветлив“, посочи Мелемов.

Като за начало учениците изчистиха детска площадка в централната част на града. Те събраха над 10 чувала с боклуци.     

Инициативата няма да е само за ден, при хубаво време продължаваме. Ако видим някой, който замърсява, ще уведомим съответните органи, а те  ще санкционират нарушителите. Благодарим на кмета и община Смолян за съдействието, посочиха гимназистите.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I