Днес ни напусна Човекът-вестник – Емануил Консулов. Така е познат на всички в Смолян дългогодишният журналист, собственик и главен редактор на вестник "Чар".

Прекрасен колега, винаги усмихнат, лъчезарен и неповторим.

За него вестникарството си остана най-добрата журналистика. Той казваше, че  написаното остава и всеки може да прецени що за стока е авторът на материалите.

Човек не умира докато има хора, които го обичат. Журналистите ще пазим спомена за Консулов в сърцата си! Поклон пред светлата му памет.

Емануил Консулов  е роден на 7 януари 1933 г. в махала Заевите на прочутото Орфеево село Гела. Дълги години работи във вестниците ,,Родопски устрем” и ,,Родопски вести”. През 1991 г. основава и своя частен вестник ,,Чар” - първият в Средните Родопи след 1944-а година.

Беше член на Съюза на българските журналисти. Носител е на редица отличия, едно от които е ,,Човекът вестник”. Издал е книгите ,,Самодивска хубост” - импресии (2007), ,,Земята на планината Родопи” - миниатюри (2009), ,,Приказка за селото на Орфей” - есета (2010), ,,Имало едно време” - приказки (2012), ,,Мануел и Савина” - разкази (2014), ,,Мома е мома родила” - разкази (2016).

Поклонението е на 5 март, петък, от 11 часа в храм "Св.Георги" в Смолян, а погребението ще е от 14,30 часа в Момчиловци.

Бог да го прости!

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I