ГЕРБ спечели парламентарните избори с 25,1% от гласовете. Данните от екзит-пол сочат битка между БСП и „Има такъв народ“ за второто място – всяка от формациите е с около 16-17%, ДПС и „Демократична България“ се „бият“ за 4-тото място – около 10%. Потенциалният партньор на ГЕРБ за съставяне на правителство - ВМРО, може и да не влезе. Засега някои социологически агенции дават на партията 4%, но други я изключват от 45-ия парламент. БНО на бизнесмена Васил Божков е с 2,6 %

Според данните на „Галъп“ резултатите са следните:

ГЕРБ-СДС -25,0%;

Има такъв народ - 17,1%;

БСП - 16,7%;

ДПС - 10,2%;

Демократична България - 10,5%;

Изправи се, мутри вън! - 5,0%;

ВМРО - 4,5%.

Изразено в депутатски места, ГЕРБ се очаква да вземат 68-69 мандата, БСП и партията на Слави Трифонов - по 45-46, ДПС и "Демократична Бългрия" - по 29-30, "Изправи се! Мутри вън" - 13-14,ВМРО- 11.

А тази вечер най-коментираният лидер на партия - Слави Трифонов, няма да се появи, дори по ТВ 7/8, защото е с COVID-19.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I