На всеки два брака и половина следва един развод. Родопчани пък все по-трудно се решават да скрепят съюза си с подпис.

225 са браковете през миналата година, като те са с 89 по-малко в сравнение с предходната, отчитат от статистиката.

130 двойки са станали официално семейства в градовете в региона, докато същото са сторили 95 двойки в селата.

Средната възраст при при склюване на първи брак на мъжете през 2020 година е 36.2, а на жените 33.2 години.

С най-много бракове на 1 000 души от населението е община Мадан (3.8‰), следват общините Неделино (3.0‰) и Рудозем (2.5‰). Най-нисък е коефициентът на брачност в общините Баните  - 0.6‰, Чепеларе  - 1.1‰ и Доспат - 1.8‰.

Броят на разводите през 2020 г. е 86 и е с 5 повече от този през 2019 година. От всички прекратени бракове 65.1% се отнасят за населението в градовете.

Най-голям е делът на браковете, прекратени по „взаимно съгласие“ (69.8%), следват причините „несходство в характерите“ (24.4%) и „фактическа раздяла“ (5.8%).

Средната възраст при развод на мъжете е 46.6, а на жените 43.1 години.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I