Седемдесет и четири са излекувани от Ковид-19 в областта през вчерашния ден, десет пациенти са дехоспитализирани, обявиха от Здравната инспекция.

Обявените нови случаи са петдесет и пет, на възраст от 27 до 82 години.

Петнадесет са настанени в лечебни заведения.

Двама души са починали през последното денонощие в МБАЛ-Смолян – мъж на 80 г. с редица придружаващи заболявания и жена на 69 г.       

На 6 април са извършени 98 ваксинации.

Днес, по повод на Световния ден на Здравето, ще бъде открит „зелен коридор“ за ваксиниране с ваксините на „Пфайзер/Байонтек“ и на „АстраЗенека“. Желаещите да се имунизират извън фазите на Националния ваксинационен план могат да го направят в специализираните кабинети на:

-РЗИ-Смолян – от 16 до 19 часа

-МБАЛ-Златоград - от 10:30 до 12:30 часа

-МБАЛ-Девин - от 14 до 16 часа

24smolian.com

 

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I