„Българският избирател ни постави на първо място и искат да съм премиер. Но аз прецених, че спокойствието в държавата и средата за работа, без дразнител, какъвто явно аз се явявам, защото съм като Роналдо и Меси в политиката. Те сега се радват, че ме няма и куцам, но главата ми е здрава. Затова реших да представим Митов, който е най-евроатлантантическия човек.

Затова им го представих, за да може да си говорят с него, като не искат с мен, понеже аз ги бия на избори. Само да е мир и спокойствие, предложих него и искам да има стабилно правителство“.

Това обяви на живо във фейсбук премиерът в оставка Бойко Борисов. Той се включи от болницата, където бе опериран от скъсан менискус, за да посочи имената, които влизат в предложения от ГЕРБ кабинет.

За министър-председател е издигнат Даниел Митов. След него вицепремиер и министър на отбраната ще е Румен Христов. От ГЕРБ предлагат Любен Дилов-син  за министър на туризма, за министър на културата - Калин Вельов. Александър Иванов трябва да поеме министерството на регионалното развитие. „Не, че Петя Аврамова не се справя добре, но хората искат да обновяват. Куцук куцук, главата ми е здрава“, посочи Борисов. „Томислав Дончев е безспорен експерт по еврофондовете. Румен Христов ще е вицепремиер и министър на отбраната. От останалите министри Екатерина Захариева остава на външните работи, Кирил Ананиев - на финансите. Десислава Ахладова ще остане на правосъдието. Ивелина Василева ще е на околната среда и водите. Тя е ново-старо лице. Жечо Станков на икономиката, Делян Добрев на енергетиката. Красен Кралев на спорта. Деница Сачева остава социален министър. На образованието и науката - Красимир Вълчев, на здравеопазването остава - проф. Костадин Ангелов“, посочи Борисов.

Припомняме, че предложения от Борисов кабинет едва ли ще просъществува, предвид категоричните позиции на всички останали партии, че няма да подкрепят правителство на ГЕРБ.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I