„Днес е Световният ден на здравето. Посрещаме го противоречиво – с уважение към труда на всички, с тъга за загубите на колеги, но и с оптимизъм, че ще може да върнем нормалния си живот”. Това каза зам.-директорът на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров” д-р Емилия Апостолова. Смолянската болница отбеляза Деня на здравния работник с едноминутно мълчание и вой на сирени в памет на починалите медици от COVID-19 медици. Десетки лекари, сестри, санитари, помощен персонал, се събраха пред сградата на болницата да отдадат почит към загубилите свои колеги битката с коронавируса.

„В далечната 1948 година се създава Световната здравна организация. И този ден е обявен за Световен ден на здравето.  Посрещаме днешния ден не толкова като празник, колкото като равносметка, уважение към труда на всички. От името на изпълнителния директор на МБАЛ Смолян д-р Марин Даракчиев, от името на зам.-икономическия директор Недялка Стаевска и от мое име, казвам едно огромно благодаря, респект и поклон към всички, които дават максимум от живота си, от професионализма си в тези тежки времена. Пожелавам на вас и семействата ви здраве, късмет, просперитет и още сили. Честит празник!”, добави още д-р Апостолова.

След поздравителните адреси здравните работници бяха зарадвани с изпълнението на няколко родопски песни. Секретарят на читалището в село Момчиловци Васка Мавродиева подари от името на всички свои съселяни икона, която да закриля както работещите в болницата, така и техните пациенти.

На церемонията присъстваха областният управител Недялко Славов, директорът на РЗИ – Смолян д-р Мими Кубатева, директорът на РЗОК Румяна Карагрошева, и десетки работещи в смолянската болница.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I