Днес вече можем да кажем, че българската политика замръзна.

Министерският съвет се премести в къщата на Бойко Борисов в Банкя.

Народното събрание, в което се напънаха да сътворят Изборен кодекс на промяната, пък е блокирано.

Част от ортаците на ГЕРБ в правителството – ВМРО от „Обединените патриоти“, се появиха пред парламента, скандирайки „турски мекерета“, „продавате България на Ердоган“ и подобни, защото евентуално в новия Изборен кодекс ще бъде позволено на всички нашенци в Турция, Англия, САЩ, Канада и други държави, да гласуват, ако поискат, а не това да става само в 35 секции. За изгонените от парламента „патриоти“ глас отвън вероятно означава „турски глас за ДПС“. Останалите два милиона нашенци извън пределите на родината нямат значение. Важно е да се размахват фесове, май превърнали се в запазена марка на пишман „воеводи“. Днес по жълтите павета в центъра на столицата крачеха хората на Красимир Каракачанов, носейки портрети на Ердоган, и гледаха лошо. Копираха ранния Волен Сидеров и чакаха медиите на властта да им обърнат внимание.

 

*

Бойко Борисов е хем ядосан, хем доволен. Обяснява, че в парламента имало 165 депутати, които били готови да подкрепят правителство на Слави Трифонов, но лидерът на „Има такъв народ“ се отказал, защото бил страхлив, а около него било бъкано с измамници.

В „Демократична България“ също са хем ядосани, хем доволни. ГЕРБ, БСП и ДПС спряха работата на парламента, а от партията на Христо Иванов обявиха, че сега народът щял да види които са в коалицията „Гешев“.

Слави Трифонов мълчи, но освен, че е ядосан, трябва да е и доволен, защото вече отчита, че е бил на ръба на грешката на живота си. Ако Трифонов беше направил кабинет на малцинството с 92 сигурни гласа, разчитайки на даваните без поискване гласове от ГЕРБ, БСП и ДПС, подобни наказателни акции в пленарна зала, каквато се проведе на 28 април за най-обикновено приемане на дневния ред, щяха да бъде обичайни и по "болни теми".

И Ахмед Доган вероятно е доволен, защото на фона на случващото се, неговата формула „експертен кабинет с програма за ускорено догонващо развитие“, е китка за България. Но почетният председател на ДПС със сигурност е и ядосан, защото ако не се даде възможност за второ четене на промените в Изборния кодекс, за да влязат в залата, какво ще обясняват те на изселниците.

В БСП може и да са доволни, и ядосани, но просто не са в час. Те са големите губещи днес. Гушването с ГЕРБ може да им коства и 3-тата позиция на следващите избори. Дано поне на "червените бабички" не им вземат хартиените бюлетини, че на "Позитано" 20 отчетат поне едно плюсче от днешните маневри!?

На 28 април БСП се примири, че не е партия на протеста!

За избирателя остава да наблюдава и да чака следващия вот. На средноинтелигентния вече му е 100-процента ясно кои и защо така жадно и на всяка цена желаят властта без значение от конфигурациите в парламента. Битката на основните политически играчи е за онази част от избирателите, които премиерът едно време определи като "лош мат`риал", и които "вдяват и псуват", ама късно, и които никак не са малко. А когато бъдат ограничени избирателните права на най-големия инвеститор у нас - гурбетчиите ни, тогава онези от категорията на лошия материал стават още по-значими за процентите по пътя към парламента.

Ясно е и защо от 30 години сме на един и същи хал…

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I