121 317 гласа по 8 лева субсидия

Близо милион лева е „тежестта“ на „силните“ бюлетини в Родопите. 970 536 лева е сумата, която ще бъде разпределена с вота на родопските избиратели по сметките на партиите в рамките на една година.

121 317 гласа общо получиха в региона политическите формации, които преминаха бариерата от един процент и ще имат право на субсидия в първата година от новия мандат.

Припомняме, че тя е в размер на 8 лева за реален глас.

Общо 2474 жители на област Кърджали дадоха вота си за партиите ВМРО, „Възраждане“, БНО, „Републиканци за България“ и коалицията „Воля-НФСБ“, които преминаха един процент подкрепа. Вотът за тях в област Смолян пък бе общо от 5211.

67 222 гласа получиха в Кърджалийско формациите, които излъчват депутати в новия парламент. 46 410 пък бе реализираната подкрепа за тях в Смолянско.

Логично трите водещи партии в парламента ще получат и най-големите субсидии.

По сметката на ГЕРБ се очаква да постъпят 6,5 млн.лв., „Има такъв народ“ ще получи 4,5 млн. лв, a БCΠ - 3,8 млн. лв.

Според изчисленията, Движението за права и свободи и „Демократична България“ ще получат държавна субсидия в размер на по около 2 млн. лева. Малко над един милион ще прибере „Изправи се! Мутри вън!“.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I