Ако служебното правителство иска наистина прозрачност, то нека първо да възстанови субсидията на „Хоризонт“

Сутрешните блокове на т.нар. „водещи национални телевизии“. Едни и същи лица, по списък и програма. „Сгодени за властта“ пропагандатори на господарски идеологии. Омръзнали до опротивяване. Блокове като раздумка на клюкарки на пейка пред санирана кооперация. Възхвала на свършеното и оплюване на инакомислещите. Дори с характерната злоба за последните, пренесена в бесен порядък в студиата. Лелката професор с липсващите компетенции станала злобна, съскаща заради отиващите си пари, констатира известен психиатър.

Удобни гости, удобни позиции, които да дообясняват поредната опорка на господарите.

Медии на дъното.

Наказани и в пандемията. На изпроводяк правителството намали бюджетите на първостепенните разпоредители на бюджетни средства заради необходимостта от финансиране на допълнителни разходи на Министерството на здравеопазването в борбата с пандемията. Намалението пък засегна и трите обществени медии – Българската национална телевизия, Българското национално радио и Българската телеграфна агенция. БНТ и БТА, които са толкова безлични и угодни на властта, обаче получиха съответно 20 млн. и 2,75 млн. лева за покриване на целеви нужди. БНР пък се оказа губещо в пандемията и орязаха свободното радио с милион лева.

Защо? Защото „Хоризонт“ е на върха по обществено доверие. Защото там теми табу няма, защото се канят всякакви гости с всякакви позиции, дори с риск да „обидят“ силните на деня. И това не се хареса на последните. Туриха им пандемична маска на мълчанието „хайде без пари да ви видим“.

И да, ако служебното правителство иска наистина прозрачност, то нека първо да възстанови субсидията. Защото страхът от свободното слово е най-силно заложено в тоталитарните държави. Пък в „блоковете“ нека продължават с годениците на властта. В един момент ще се зачудят що така с толкова много пари, пък нищо не се получава. Като втръснеш с клюкарките от пейките пред санирания блок, тъй се получава. Особено в държава с фасадна демокрация.

P.S. Бившият премиер Борисов отряза парите на свободната медия, но отдавна показа и на удобните, че в „навеждането“ са ударили дъното и затова предпочита Фейсбук

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I