Ако изборите за Народно събрание са днес, Бойко Борисов и ГЕРБ ще получат подкрепата на 23,8% от гласувалите, но „Коалицията на Слави“ ще има изборен резултат от 36,7%. Това е най-важното за отбелязване от третото социологическо проучване, което се прави след 4 април. Припомняме, че на парламентарните избори прези април общо „протестърските партии“ – „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън“, постигнаха 31,83%.

Най-голям ръст бележи партията на Слави Трифонов - от 17,66% на 4 април до 20,9% сега. Партията на Бойко Борисов пада от 26,18% на 4 април на моментните 23,8%.

Резултатът от изборите на 11 юли ще повтори този от вота на 4 април и в новото Народно събрание ще влязат същите 6 партии,  сочи изследване на Центъра за анализи и маркетинг, информира БНР. 

ГЕРБ остава първа политическа сила с 23.8% от гласовете на хората, за "Има такъв народ" биха гласували 20.9 на сто, БСП са трети с 18 процента, Демократична България с 11.4, ДПС с 10.5 и "Изправи се! Мутри вън!" с 4.4.

Патриотичните организации са тествани поотделно и затова коалиция между ВМРО и НФСБ би събрала 3.2%, а Воля - 0.5.

Според социолога Петър Живков от Центъра за анализи и маркетинг дори и обединени, както ще се явят на изборите трите организации под името „Българските патриоти“, пак няма да прескочат 4-процентната бариера.

Социолозите мълчат и на формацията на Васил Божков, която също е близо до 4-те процента.

„Развръзката на изборите тепърва предстои и резултатът на изборите зависи от това какво тепърва ще се случи в оставащия период до изборите, като тук се има предвид както поведението на политическите партии, така също и действията на служебното правителство", твърди социологът Петър Живков.

Изследването е проведено в периода 14-21 май и е реализирано със собствени средства на Центъра за анализи и маркетинг.

24smolian.com

Всичко е ясно: Три варианта за дните след 11 юли – очаквайте коментара на 24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I