134 на отчет в детските педагогически стаи за година

62 деца са извършили различни по вид престъпления в Смолянско в рамките само на година. 23 от тях са посегнали на чуждо имущество, като 10 са автори на взломни кражби.

Това сочи статистиката за миналата година в графа „Противообществени прояви на малолетни и непълнолетни“.

През 2020 година в област Смолян на отчет в детските педагогически стаи са водени 134 лица, като броят им спрямо предходната годна нараства с 2,3 на сто.

18 момичета и 65 момчета са преминали през специализираните звена за извършени противообществени прояви. 62 от тях са автори на престъпления. След кражбите, най-честото нарушение на закона е унищожаване и повреждане на имущество, съставляващо малко на 27 на сто от извършените криминални деяния. 17 лица са преминали през детските педагогически стаи именно за подобен род престъпления. Шест деца са прекрачили закона за дейност, свързана с наркотици. Петима тийнейджъри пък противозаконно за отнели превозни средства, става ясно от данните на статистиката за региона.

През миналата година 8 малолетни и непълнолетни са пострадали от престъпления в област Смолян. Всички те са потърпевши от кражби.

Наложени са 72 възпитателни мерки на 54 деца.

В криминогенна среда в региона живеят 44 малолетни и непълнолетни.

24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I