„Ало, Ваньо“; Мишо Бирата; „пържолки за кученцата“, открили труповете на зверски убити сестри; евро и кюлчета, гарнирани с патлак; аудиозаписи; Мата Хари; къщи за мадами, рекет и прилапване на бизнеси, клипчета-подарък за властта…

Какви ли не скандали в последните години. Такива, които в партньорските нам евроатлантически държави биха предизвикали политически и обществен трус от 9,9 по Рихтер. При нас - нищо. Общество, оглозгано откъм доверие във властта. Общество, в дъното на всички обществени класации.

Насреща - мълчаливо бдение от страна на органите, които могат и трябва да разследват.

Докога? Докога институции ще се държат като държанки. С действия обаче като на стари моми в менопауза?!

 

*

Уж сме страна-членка на Европейския съюз, ама май не сме.

Всеки чака Брюксел да ни оправи, а Брюксел гледа с надежда към урните, та белким сме проумели, че промяната тръгва от там.

 

*

Баща говори на сина си:

-Тихо, сине, да не те чуе някой от Тъмната и Дълбока държава. Стъпвай тихо, говори тихо...

Безмълвен дядото слуша отстрани, но малко по-късно казва на внука си:

-Аз живях така сине - тихо! И при Тато - тихо, и в демокрацията - тихо. И на баща ти така му говорех. От мен да знаеш друго: С тихо живеене няма да стане! И преди, и сега, а и утре животът все до 70-80 години е. Не си струват страхът и тишината...

24smolian.com


Снимка: pixabay.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I