С наближаване на изборите все повече ще се раздвижват „политическите пясъци“ в търсене и привличане на избиратели. Юли носи мириса, но не на море, а на надпревара, заради която довчерашни опоненти сядат на масата за преговори.

Вече са факт и проведените разговори между лидерите на БСП Корнелия Нинова, на „Движение 21” Татяна Дончева, на АБВ Румен Петков и на „Нормална България”  Георги Кадиев за общо явяване на предсрочния вот. Според официална информация Татяна Дончева напуска коалицията с Мая Манолова и остатъците от Отровното трио.

„Диалогичната“  Нинова едва ли е изненада. Тя търсеше отваряне на изборното ветрило още в кратковременния живот на 45-то Народно събрание.

От „Позитано“ с „любов“-какво ли отражение се очаква да даде новата коалиция на изборите през юли в Смолян?!

На 4 април за БСП в региона гласуваха 7165 избиратели, за ПП АБВ-112, гласовете на „Движение 21“, тогава част от коалицията  „Изправи се! Мутри вън!“, според „печени“ изборджии в Смолян, са не повече от 300-350 и то заради близостта на Дончева с определени кръгове в родопската „столица“. Математическият сбор на всички в предстоящата нова коалиция политически формации, явили се през април самостоятелно, показва числото 7627.

Преди време човек, познаващ изборните механизми на БСП в дълбочина, сподели „Дори лидерът ни Корнелия Нинова да стане водач на листата в Смолян през юли, ръстът ще бъде не повече от 1000 гласа. Останалото е мираж и неосъществими мечти“.

През април БСП Смолян вкара депутат само защото резултатът беше по случайност  по-голям от остатъка на партията, получила най-голям брой гласове. Загубеният вот от 9359 гласа е по-голям от спечеления.

От вторник в Смолянско шетат емисари на новия политически проект на Жан Виденов, стартиращ със заявка да не участва в „завера“ с БСП.

Отговорът на въпроса, зададен в началото, ще стане ясен през юли, но математиката, логиката и наблюдаваните процеси сочат невъзможността на новата широка лява коалиция да даде положителен тласък към значително увеличение на изборните резултати за „столетницата“ в Смолянско.

Може би анализът на „Позитано“ трябва да бъде в друг ритъм. В търсене на нови лица. Стари „муцуни“ в нови абревиатури не е особено полезен ход.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I