Даниел Митов и Томислав Дончев са новите зам.-председатели на ГЕРБ. Те бяха предложени от Бойко Борисов по време на Националното събрание на партията.

1033 делегати подкрепиха предложението, 1 беше против, а 3-има се въздържаха.

Бившият външен министър Даниел Митов се издигна светкавично до партийния връх - той дойде от средите на традиционната десница и съвсем доскоро дори не беше член на ГЕРБ. Дончев е стар партиец и на практика е абониран за вицепремиерския пост във всяко правителство на Борисов, но за първи път се издига толкова високо в партийната йерархия, припомнят от „Сега“.

Форумът беше насрочен от Борисов непосредствено след последните парламентарни избори на 4 април 2021 г., на които ГЕРБ получи 300 000 гласа по-малко в сравнение с вота през 2017 г.

От зам.-председателските постове бяха освободени кметовете на София и Бургас-Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.

"Те остават от най-уважаваните и най-заслужилите. Надявам се да не прочета заглавие, че е свалено доверието от тях. Обичаме ги, уважаваме ги, но партийната работа изисква да присъстват по няколко часа на събрания. Ако имат това време, оттегляме предложението. Искам да им оставя тези 3 години да работят повече за градовете си", обясни Борисов.

Постовете си в Изпълнителната комисия загубиха членовете й Красимир Велчев, Пламен Нунев и Менда Стоянова.

Беше одборена поправка в устава на Изпълнителната комисия, с която членовете на бяха увеличени от 8 на 12 души. Велчев, Нунев и Стоянова отпаднаха. Трима влизат по право - Борисов, Митов и Дончев. Местата си запазиха Фандъкова и Николов, както и Живко Тодоров, Цвета Караянчева, Даниела Дариткова и Тодор Тодоров. Това означаваше, че трябваше да бъдат добавени 6-има нови членове.

Предложенията дойдоха от Борисов - Иван Тотев, Деница Сачева, Тодор Кръстев, Илтер Садъков, Вежди Рашидов и Костадин Ангелов.

24smolian.com 


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I