Мика Зайкова превзе сърцата на родопчани. Тя се срещна с граждани на Смолян по покана на областната организация на „Има такъв народ“ (ИТН).

Икономист, синдикалист, общественик, тя е безспорната любимка на поколения българи. В нескрита еуфория от срещата си с нея, с радост и отворени сърца, смолянчани я наобикаляха, разговаряха и правеха снимки за спомен с народния представител в 45-ото Народно събрание.

 „Възхищаваме ви се“, „Само на Вас вярваме“, „Искаме Ви отново в парламента“, това бяха част от фразите, с които жителите на града се обръщаха към нея. С природното си чувство на такт, с откровеността си към хората и най-вече заради компетентността , с която отговаряше на всеки въпрос, Мика Зайкова определено дълго ще се помни и коментира из Смолян.


А, хората я питаха и споделяха, за пенсиите, за това, че в Смолян заплатите, след картелно споразумение, се поддържат ниски, за това че децата им растат в несигурност за бъдещето и за перспективите пред родния им град.

„Как сте госпожо Зайкова? Ние със съпруга ми сме ви почитатели, респект и уважение към Вас“, се обърнаха към нея семейство на средна възраст.

„Как да съм?! Когато България е зле и аз съм зле! Държавата е превърната в Авгиеви обори, които тепърва трябва да се изринат. Знам, че веднага няма да се получи, но наша задача е да поставим основите за промяна към едно добро бъдеще за Родината ни“, отвърна със смесено чувство на тъга и надежда Зайкова.


Мика Зайкова разясни на пенсионери, които я питаха за пенсиите, че в икономическата програма на ИТН е заложено през 2024 година тежестта на една трудова година да достигне коефициент от 1,5, което ще доведе до увеличение на пенсиите с 20-25%.

Обиколката на Мика Зайкова продължава в област Смолян. Тя ще се срещне с обществеността на Златоград в читалище „Просвета – 1908“. В неделя срещите й продължат от 9 часа в село Момчиловци, а от 11 часа в град Девин.

Стела БРАТАНОВА, 24smolian.com

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I