„Има забавяне в изпълнението на някои строителни работи, като повечето от причините са обективни, но има и субективни причини. Отправената препоръка  е да се удвоят работните смени, но според нас и надзорът няма да е достатъчен за приключване на обекта, което по договор трябва да се случи до 11 юли. Строителите обещаваха, че до края на месеца ще се справят, но честно казано съмненията са големи, не само при нас, а и при тях, в предвид  това, че и времето не дава добри дни“.

Това обяви след третата си инспекция на ГКПП „Рудозем“ областният управител Стефан Сабрутев.

Той бе обаче категоричен, че по никакъв начин срока няма да бъде удължаван.

„В този обект имаме един не малък проблем, който никога досега не е споменаван от предишните  управители. Въпрос, който може да бъде решен, но може и да се окаже и проблем. Това е една санкция, която е наложена на Областна администрация от МРРБ на стойност 5% от общите СМР и общата сума на договора на надзорната фирма. Санкцията е наложена поради една причина, и по двата параграфа за това, че обществената поръчка е проведена така, че е насочена към определен изпълнител. Тоест останалите участници са били дисквалифицирани поради високи изисквания, които са били заложени“, каза областният управител.

Сабрутев изрази надеждата, че санкцията ще отпадне, защото стойността й е около 1 млн.лв. Ако санкцията остане, това ще е една дупка в проекта, посочи още той.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I