Областният управител Стефан Сабрутев представи политическия екип и приоритетите в работата на Областна администрация в Смолян през следващите месеци.  Двама са заместниците на Сабрутев - Младен Исаев и Андрей Кадишев. Исаев поема административните звена-Спорт и младежки дейности; Образование и наука; Здравеопазване; Култура; Социални дейности и въпроси, свързани с безработицата; Земеделие, гори и екология. Кадишев поема функционалното ръководство в секторите Туризъм; Етнически, интеграционни и демографски въпроси; Защита на потребителите; Административно и информационно обслужване; Обществен ред и превенция на корупцията; Транспорт, съобщения и енергетика.

„Нашата основна задача е провеждането на честни и прозрачни избори. В ход е рутинната организационна работа, РИК е обезпечена с материални ресурси, компютри, канцеларски материали. Относно финансирането от държавата, към днешна дата всички средства, които са необходими за изборите, вече са преведени на общините в областта. Общата сума за област Смолян  е 308 хил. лв.-средства, които касаят пряко организацията на изборите, без заплащането на членовете на комисии. Така, че от финансова гледна точка изборите са обезпечени“, каза Стефан Сабрутев. 

Той поясни, че средствата на общините са разпределени  пропорционално на база секциите и броя на населението, както следва:

Община Смолян – 111 000 лв.

Община Чепеларе – 10 000 лв

Община Девин – 27 500 лв.

Община Доспат-14 500 лв.

Община Златоград- 27 500 лв.

Община Мадан – 30 500 лв.

Община Рудозем -29 000 лв.

Община Баните- 24 000 лв

Община Неделино -27 500лв.

Община  Борино -6 500 лв

Във връзка с пандемията държавата е отпуснала още 44 000 лв., които също са разпределени пропорционално на общините.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I