С цел опазване живота и здравето на децата през ваканционния летен период от 15 юни до 31 август се провежда традиционната акция на полицията „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Смолян.

Според статистически данни от сектор “Пътна полиция“, за периода 01.06.2019 г. до 31.08.2019 г., на територията обслужвана от областната дирекция, са настъпили пет тежки  и едно леко пътнотранспортни произшествия /ПТП/, при които са ранени шест деца  и юноши под 18-годишна възраст.

Пострадалите участници в движението по пътищата са били трима, като водачи на мотоциклет/велосипед, двама пътници и един пешеходец.

За същия период през 2020 г. са възникнали четири тежки пътно транспортни произшествия, като потърпевши са пет деца - водач на мотоциклет, трима пътници  и един пешеходец. За периода има и две леки ПТП, без пострадали.

От началото на тази година на територията на областта са настъпили четири тежки ПТП с шест пострадали деца, в това число един водач на мотоциклет, четирима пътници и един пешеходец.

Статистиката показва, че няма спад на броя на възникналите пътнотранспортни произшествия през миналата година спрямо 2019 г. и тази тенденция се запазва и през 2021 г.

Превантивната дейност е основната мярка на сектор „Пътна полиция“ за предотвратяване на пътни инциденти. По този повод са започнати няколко инициативи, насочени към опазване на живота и здравето на децата, като участници в движението по пътищата.

До края на учебната година - 30.06.2021 г., за гарантиране сигурността на децата в началото и в края на учебния ден, чрез полицейски екипи в районите на детските градини и училищата е планирана допълнителна акция „Безопасен превоз на деца“ за контрол по няколко направления.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I