Искане за свикване на извънредна сесия на Общинския съвет в Смолян ще бъде входирано в деловодството на разпоредителния орган. Това ще се случи в началото на следващата седмица, научи 24smolian.com.

Тема на дебата ще са дейностите по втория етап на Водния цикъл в областния град.

Желанието на общинските съветници, свикващи извънредното заседание, е комисиите също да се съберат преди сесията. Дебатът, които желаят да предизвикат, е за изпълнението на мащабния проект, действията по неговия контрол от стана на ВиК дружеството в Смолян и на областния управител. Също така, и с какво качество се изпълнява проекта до момента, какъв надзор над дейността му осъществява фирмата, наета за това. В зала ще бъде внесено предложение да се сформира независима комисия от ВиК експерти, а също и такива по пътно строителство, като тази комисия да бъде предложена, одобрена и гласувана от общинските съветници на заседанието и с  Решение на Общински Съвет да бъде конституирана.

На сесията, която се очаква да бъде най-рано в четвъртък, ще бъдат поканени и да присъстват  и граждани, които  да заявят своето отношение към неудобствата, създадени им от изпълнението на проекта.

Пак според източниците ни, в понеделник общински съветник ще внесе и писмо до ДНСК в Смолян с искане за спирането на строителните дейности по Водния цикъл до разглеждане на изпълнението на проекта до момента.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I