Пенсиите, здравеопазването, инфраструктурата и свързаността на община Рудозем с останалите общини. 

Това бяха основните акценти по време на срещите на водача на листата на БСП Петя Михалевска с жители на Рудозем, Елховец и Чепинци.

„Проблемите на община Рудозем не са малко, а решенията комплексни. Общото е ролята на държавата за създаване на условия хората да се препитават тук и да получават адекватни социални и здравни услуги. Ние предлагаме повече държава и повече стимули за региона. Очевидно е, че не може да продължаваме по същия начин, ако искаме да спрем упадъка. Земя без хора е ничия земя!“, посочи Михалевска.

Изграждането на директна пътна връзка между община Златоград и община Рудозем е едно от конкретните решения, върху които тя акцентира. Двете общини имат обща граница, но не и изграден път, който би съкратил значително разстоянието между общините и би насърчил търговията, би улеснил логистиката и би дал достъп до по-добро здравеопазване.


Друг проблем е финансирането на селата.

„Парите от бюджета обикновено са крайно недостатъчни, а допълнителни пари получават основно кметовете на управляващите“, бе посочено по време на срещите.

Като пример жителите на село Чепинци посочиха, че години наред се опитват да издействат средства за изграждането на физкултурен салон към гимназията в селото, но нито общината, нито държавата проявяват интерес. Село Чепинци е едно от най-големите в област Смолян, липсата на спортен салон  в училището е проблем, за който споделиха  жителите.

„Ние не предлагаме празни приказки, а конкретни решения. Правихме го като опозиция в парламента през последните 10 години. Сега имаме нужда от доверието на хората, за да получим достатъчно добър резултат, за да ги приложим на практика като управляващи“, посочи Михалевска.

На предизборните срещи присъстваха още кандидатите за народни представители Иван Френкев, Владислав Емирски и председателят на общински съвет на БСП-Рудозем Йорданка Чакърова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление
Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I