35-годишният Владимир Наумов, който причини жестоката катастрофа с две жертви на пътя Девин – Кричим, застава пред съда в Пловдив.

Той е с повдигнато обвинение за причиняване на ПТП с повече от един загинал, както и средна телесна повреда на спътника си.

Припомняме, че инцидентът стана на 27 юли м.г. Обвиняемият шофирал лек автомобил „Ауди А8“ в посока към Девин. Маршрутът му преминавал през Кричим. Той достигнал до 96 км на посочения път, където се намирала „малката“ стена на язовир „Въча“. В този участък шофирал с превишена скорост от 115 км/ч и от завой преминал в насрещната лента за движение, въпреки забранителната маркировка. Последвал сблъсък с кемпер, в който пътуващите мъже на 66 и 57 години загинали. Ранен пък бил 35-годишен пътник в лекия автомобил.

Двете жертви-Неждет Рашидов и Давид Тисовски, били запалени рибари. Двамата тъкмо се връщали от риболов.

Предвиденото от закона наказание за деянието на водача е  лишаване от свобода от 5 до 15 г. и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

Спрямо водача е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I