Кандидат-депутатите от листата на ДПС - Смолян, заедно с кмета на Рудозем Румен Пехливанов (ДПС), дадоха началото на мащабна реконструкция на площада в миньорски град.  Това се случи на официална церемония по стартиране на строителните дейности по проекта.

На събитието присъстваха водачът на листата на Движението в 22-ри Многомандатен избирателен район Хайри Садъков, Рина Пехливанова и Денис Кедиков, които са съответно четвърти и осми.

"Най-сигурният атестат за едно управление, било то на централно или местно ниво е грижа за хората и прозрачното изразходване на публичните средства. През годините екипите на ДПС показаха, че именно хората и начинът им на живот са приоритет. Работата на кметовете, избрани с листата на ДПС, се доказаха в това отношение. Именно това е идеята на ДПС, местното управление да е близо до населението и то да се осъществява с прякото участие на будните жители на общините. Трудно може да се намери аналог на управлението на ДПС, което е доказано, че има най-добри показатели в това отношение", коментира кандидатът за депутат в 46-то Народно събрание.


Садъков похвали екипа на община Рудозем и в частност кмета Румен Пехливанов, като подчерта всеотдайната им работа за развитие на града и останалите населени места.

"В момента присъствам на едно мероприятие, което ще подобри значително живота на младите хора и със сигурност ще допринесе за намаляване на миграцията. Неслучайно община Рудозем е на първо място в областта по пребиваване на млади хора. На второ място е община Мадан", добави още бившият народен представител.

Той не подмина и темата със сатанизирането на образа на ДПС на централно ниво, като изрази силното си несъгласие с така водената кампания срещу Движението.

Кметът на община Рудозем Румен Пехливанов от своя страна благодари на целия екип на ДПС, за подкрепата, която получава на централно и местно ниво. "Това е един от най-важните обекти в Рудозем, чийто строителни дейности стартират днес. За годината сме заложили общо 13. 9 от тях са възложени, остават 4, за които да се обявят процедури. Финансирането е от Фонд Флаг. За да бъде всичко това факт имах единствено подкрепа на съветници на ДПС, които подкрепиха моето предложение, за което им благодаря", добави Пехливанов. Той припомни, че за последните 10 години, откакто е в управлението, община Рудозем е получавала подкрепа само през централата на ДПС. "Много минават и обещават, само че през годините сме получавали подкрепа от държавата благодарение на съдействието на централното ръководство на ДПС. Това е неоспорим факт, отбеляза още кметът на Рудозем. Пехливанов изрази увереността си, че и занапред ще получават помощ и съпричастност от ДПС, като наблегна на доброто взаимодействие и с досегашния народен представител Хайри Садъков. Кметът на Рудозем сподели пред хората и осъществяването на бъдещите важни проекти за общината, като между тях е и изграждане на общинска преносна мрежа на минерална вода.


На церемонията присъстваха още общинският лидер на ДПС Венцислав Пехливанов, съветници, кметове на населени места от ДПС. По проекта се предвижда бившият площад да се превърне в център за отдих, спорт и забава на деца и младежи. Ще бъдат изградени 2 детски площадки, зона за кънки и скейтборд със съответните съоръжения, стрийт фитнес, фонтан с шадраван, пейки и перголи, мини сцена за изява на деца и др.

Цялото пространство ще бъде обособено с ограда, зелени площи, дървета, декоративни храсти и цветя. Паркът пред бившата болница ще претърпи цялостна реконструкция, като ще бъдат изцяло оформени наново алеите, ще бъдат изградени беседка и множество джобове с пейки, парково осветление, тревни площи. Ще бъде монтирано и видеонаблюдение, което ще следи за опазване на новите съоръжения за забавления, спорт и отдих. Срокът за изпълнение е до края на годината, но при подходящи атмосферни условия се очаква времето на строителните дейности да бъде драстично съкратено.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I