Софиянци бягат от столицата в посока близките села, хора от вътрешността пък ги заместват. В същото време родопчани избират близкия Пловдив при избор на жилище. Това сочи анализът на Красимир Анадолиев, председател на Нотариалната камара в България.

Новата тенденция във вътрешната миграция след трите вълни на Ковид-19 в страната, отчитат брокери. Обясненията са две-търсене на по-висок стандарт и здравословен начин на живот, но пък запазвайки работното място в града.

Цените на имотите в София трайно се повишават, а според брокери, не се очаква спад, а дори напротив-още по-високи цени до края на годината, заради повишения интерес.

Все повече столичани избират да купят имот в селата в близост до столицата, докато двойно повече хора от провинцията търсят жилища в София. Ръстът на сделките е с 30 на сто спрямо предходните две години. Изоставащите икономически темпове на развитие във вътрешността на страната обусляват и поредната приливна вълна на хора от провинцията.

На второ място по интерес към имоти е Пловдив. Търсенето на жилища в града под тепетата е най-вече от родни гастарбайтери от областите Кърджали, Смолян и Хасково, пише "Телеграф", позовавайки се на брокери. Цените на имотите във втория по големина град в страната са се повишили с 52 на сто в последните пет години. Най-голям ръст се отбелязва в новото строителство.

24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I