При засилен интерес и много въпроси, вълнуващи обществеността, премина срещата с експертите от „Има такъв народ“ в Смолян.

Ива Митева, Радостин Василев и Асен Кехайов запознаха смолянчани с основните  задачи и цели, които са си поставили, и по които ще работят в следващия парламент. Законови промени, подобряване на бизнес средата и поставяне на основи, на които ще бъде надграждано, са сред основните приоритети, заложени в програмата на ИТН. Председателят на 45-о Народно събрание Ива Митева започна с думите на Ивайло Вълчев „Време е да спрем да се прегъваме. Да се изправим и подредим държавата си“. „При обиколките из България виждаме в очите ви надежда, надежда, която съм виждала в началото на 90-те години. Това е отговорност към нас, тази ваша надежда ни задължава да успеем. В хората има доста насъбран гняв, основателен разбира се. Все още се забелязва и страх, но като цялото хората започнаха да се освобождават от него и това личи от срещите. Нашите кампании са толерантни, има търпение в нас, смятаме, че и в това е силата. В нас няма и озлобление, вие виждате и кампаниите ни, те са много спокойни“, заяви Ива Митева.

„Знаем, че очаквате бързи промени, няма какво да се лъжем, няма да стане бързо, всеки закон е грешен, трябва да се правят много промени по тях. Законите досега са правени лобистки, в полза на частни интереси. Затова и ни чака много работа. В България положението е лошо, особено в малките градове, където все още хората се страхуват и са в зависимост от местни дерибеи, но трябва да бъдем силни, и всички заедно трябва да извършим промяната. Това, че се занимаваме с политика по никой начин не ни прави хора повече от вас, ние сме едни от вас, наша задача е да разрешаваме ваши проблеми, затова не се притеснявайте да ни търсите и сега по време на кампанията и после след нея. Ние не можем да седим на високите места просто така, търсете ни и споделяйте ваши грижи и проблеми. Нямаме право на провал, ако сега се провалим, това е път за никъде. За да успеем обаче в управлението на страната, трябва да влязат кадърни, можещи и компетентни хора, хора с доказана експертиза, не на хора с амбиции за власт, както беше досега. Трябва да се даде път на кадърните и можещите. Всеки трябва да участва в това управление. Не искаме да политиканстваме, но трябва да се назовават нещата с истинските им имена. Търсете ни, ние сме част по вас“, допълни тя.

Радостин Василев започна, шегувайки се, че е представител на радикалното крило в ИТН. „Моята причина да започна да се занимавам с политика е гняв. Гневът не присъства в политическата ни структура, но народът като цяло е гневен. Хората искат промяна, а промяната тръгва от обществото. Това, което виждах при първите обиколки в страната на предната кампания, беше страх и гняв. Хората се страхуваха да идват по срещи, но гласуваха за нас. Новините от нас се разнасяха от ухо на ухо. Сега страхът намалява, хората се освобождават от него, сега вече има само гняв. Смятам, че е дошло време политиката и политиците да бъдат възприемани по друг начин, като хора,  които работят в полза на общество. Нашата партия не е класически вариант на партия, ние сме гражданско сдружение от единомишленици. Искаме да избягаме категорично от клиентелизма. Промяната в държавата трябва да започне от хората. Време е за обединение, характерно за нас досега беше да се делим, това като явление трябва да бъде преустановено. Колелото се е завъртяло, мафиотските структури управлявали досега вече са история, именно и те наложиха омразата между хората. Ние не искаме да има омраза, искаме да дадем път на можещите. Некомпетентността беше стигнала своя връх по време на управлението на ГЕРБ, време е да излезем вече от тинята. Имаме вече инерцията на популярността на една личност да увлече след себе си хората. Очакванията са огромни, хората искат да видят реални промени.

За да има увеличение на доходите трябва да има работеща икономика. Истината е, че ГЕРБ унищожи средния бизнес, България е единствената страна, която не помогна на самоосигуряващите се, на малкия и средния бизнес. В България липсваше баланс, Борисов направи чиновниците скъпо платен гарантиран вот. Направените от нас промени в Изборния кодекс вече дават своите добри резултати, визирам Благоевград. Всички видяхме как естествено отпадна корпоративния, купения и друг зависим вот. Промените, направени от нас, доведоха на практика до случилото се в Благоевград- купения, корпоративният вот, е ограничен“, посочи Василев.

И допълни: Обществото очаква справедливост, и наистина трябва да има справедливост. Политиците трябва да работят в полза на хората, не за собствено облагодетелстване. Ние трябва да създадем профил на новия политик, който наистина да работи в полза на обществото. Оптимист съм, че всичко досега остава в историята, ще има нов модел. Ножът в България е опрял до кокал, в България има 2 милиона пенсионери, 2 милиона деца и 2 милиона работещи, които издържат останалите 4 милиона, затова акцента трябва да бъде върху възстановяване на една работеща икономика“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I