Турският президент Реджеп Тайип Ердоган прие председателя на ДПС Мустафа Карадайъ в резиденцията Vahdettin Köşkü край Босфора. На срещата, закрита за медиите, в имението на последния османски султан Вахдеттин присъстваха още външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу и придружаващите Карадайъ български политици Ахмед Ахмедов, зам.-председател на ДПС, и Илхан Кючюк, евродепутат. От турска страна участваха още директорът на Дирекцията за комуникации към президентството Фахреттин Алтун, говорителят на турския президент Ибрахим Калън, говорителят на Партията на справедливостта и развитието (АКР) Йомер Челик и заместник председателят на АКР Ефкан Ала, който е бивш вътрешен министър.

Сред разговора с Карадайъ Ердоган приема премиера на Северна Македония Зоран Заев.
Председателят на ДПС разговаря днес и с председателя на Меджлиса Мустафа Шентоп.

С това приключва тридневното официално посещение на делегацията на ДПС в Република Турция. Както първи 24rodopi.com писа, посещението на Карадайъ е по покана на Ердоган. В първия ден председателят на ДПС разговаря с валията на Одрин и други представители на местните власти в европейската част на Турция. След срещите вчера в Анкара с министъра на външните работи на Р Турция Мевлют Чавушоглу,  представители на четирите основни политически партии и отдаването на почит на основателя на Република Турция Мустафа Кемал Ататюрк, полагайки венец на гроба му в мавзолея в Анкара, визитата продължи днес край Босфора с част от културната програма, която включва посещение на Синята джамия “Султан Ахмет” и Желязната църква “Св. Стефан”.

от 24rodopi.com

Снимки: Пресцентър на Президентството на Република Турция

Пациентът ДПС`юни 2021-ва: Метастази „Пеевски“, хирург Ердоган, но цената… - четете тук

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I