1482 легла по договор с Касата, половината незаети

Средно по един на 324 родопчани към момента се лекува в здравно заведение от различни заболявания в областите Кърджали и Смолян. Това е ситуацията към момента, на фона на тревожните сигнали от Западна Европа за покачване на заразените от Ковид-19, както и апокалиптичните картини, които рисуват ежедневно математици, специализирали се във вирусолози в последната година и половина.

Лечебните заведения в Родопите имат сключени договори със Здравната каса за общо 1482 легла за болнична помощ, установи проверка на „Родопи voice“. Данните на НЗОК са към 18 юли.

Почти половината от тях към момента са незаети. Според Касата, към тази дата в общо 12-те здравни заведения в двата региона се лекуват 772-ма души.

Националната здравноосигурителна каса има сключени договори с болници в област Кърджали за 488 легла за активно лечение. Най-много са в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“-344. Към 18 юли незаетите легла в най-голямата болница в региона са 161.

Договорите с Касата за седемте лечебни заведения в област Смолян са за 994 легла. От тях незаети са общо 455. Най-много са в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“-310, където към 18 юли са заети 171 легла.

Според данните на Здравната каса, сключените договори с лечебни заведения в цялата страна са общо за 48 323 легла. 22 124 от тях са заети.

24smolian.com




Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I