32-годишен смолянчанин е организирал даване на имотни облаги с цел гражданите да упражнят избирателните си права в подкрепа на определена политическа партия, съобщи на брифинг директорът на ОДМВР – Смолян старши комисар Николай Димов. Сформиран е екип от разследващи полицаи за установяване на цялостната престъпна дейност на мъжа, изяснена е схемата: човекът предлагал да осигури до 100 избиратели, които да дадат вот за определената политическа партия и кандидат срещу определена парична сума, която в момента на задържането е била обект на преговори. Действията се провеждали в условията на конспиративност, в затворен приятелски и роднински кръг, като били използвани и приложения в социалните мрежи, които също са обхванати, поясни директорът на ОДМВР. На мъжа е наложена мярка за задържане до 72 часа и ще бъде внесено искане за постоянното му задържане под стража. Предстои разпит на свидетели, съобщи окръжният прокурор Недко Симов.

„Първоначалните сведения се потвърждават и затова сме пристъпили към привличане на мъжа към наказателна отговорност“, допълни той и призова всички граждани да подават сигнали, тъй като с активното съдействие на гражданското общество могат да бъдат разкрити всички престъпни посегателства срещу политическите права на гражданите. Ще бъдат разпитани и всички хора в списъка, за да се установи свързаността им със случая, посочи наблюдаващият прокурор Татяна Найденова.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I