Ако изборите бяха днес, ГЕРБ-СДС биха получили 19.7% от гласовете, а “Има такъв народ“ – 18.8%. Това показват данните от съвместното проучване, финансирано и реализирано от bTV и “Маркет линкс“ сред 1075 пълнолетни българи в периода 18-25 юни по методите на прякото-лично интервю и онлайн анкета.

БСП е на трето място с 16.9%. Коалицията „Демократична България“ се очертава 4-та сила с 12.5% подкрепа, ДПС са пети с 9.5%.

“Изправи се! Мутри вън!“ също си гарантират присъствие в 46-ото Народно събрание с 5.4% подкрепа.

Патриотичните партии не успяват да минат 4-процентната бариера, твърдят от "Маркет линкс".

58% от анкетираните са отговорили, че ще гласуват на предстоящия вот. 

Общественото доверие в служебното правителство е високо. Към настоящия момент българското общество одобрява действията му. Разликата между правителството и премиера е минимална – съответно 42% и 43%.

От “Маркет линкс“ са проучили и нагласите относно санкциите “Магнитски“ и дали те са основателни. Според 57% те са основателни, според 17% - не, а 26% не знаят. Според 39% от българите санкциите са намеса във вътрешните работи на страната, 37% са на противоположното мнение, а 24% не могат да преценят.

24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I