Следва да вярваме, че българските социолози са работили на терен, а не са правели „проучвания“ на компютър. Не са стъкмявали, угодно на палащачите.

И да отбележим, че нито един от тях на терен не успя да хване нагласата на избирателя, че ще бъде пасивен.

Какво беше посланието на Избирателя на 11 юли 2021-ва?

То е само едно – Избирателят иска правителство на „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“. И никаква "преливания" зад завесата.

Никакъв кабинет на малцинството с подарени гласове и от други формации, никакви отечественофронтовски изпълнения, никакви тайни пазарлъци, никакви „ние ще ви подкрепяме без да участваме в кабинета, ама вие няма да ни закачате“ или „даваме гласове, искаме пай в обществените поръчки“.

Над 20 депутати повече получиха протестърските партии спрямо изборите на 4 април, но ако коректно и уважително към Избирателя не се постигне парламентарния сбор 120+1 депутати, продължението на посланието е: Избори „2 в 1“ през октомври!

Ако нямало редовно правителство, щяло да е пагубно. Много пари били нужни за още едни избори, а държавата ги нямала…

Това се чува все по-често, и общо взето е изречено от платен плямпач, който възприема слушатели и зрители за наивници. Тогава е пропагандно говорене, без аргументи.

И в момента има конституционна форма на управление. Белгия в продължение на две години се управляваше от служебно правителство и цъфтеше.

Колкото до парите, ако се направи безпристрастна експертиза на пътя Кърджали – Маказа, ще се окаже, че откраднатите пари са за провеждането на едни избори, че и отгоре.

Днес Слави Трифонов ще свали картите и ще стане ясно дали чува Избирателя, или играта е била друга. Типична по български за 30 години демокрация.

Какво ли си мисли "победителят" Бойко Борисов!?

Не ме подкрепят за кабинет, но се надявам Слави Трифонов, Христо Иванов и Мая Манолова да направят правителство и да управляват заедно с ДПС и БСП.

По-лесно ще ми е по пътя към президентските избори.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I