Поне 128 640 избиратели да упражнят правото си на глас. На това се надяват общо 237 кандидати за народни представители в листите в областите Кърджали и Смолян. Точно толкова бюлетини бяха пуснати преди три месеца на вота през април. Дали обаче горещото време на 11 юли ще накара толкова хора да се упътят към секциите е въпрос на… програми и кампании. Които в общи линии преминаха скучновато в Родопите.

Какво показват цифрите преди вота?.

По един кандидат за народен представител се пада на 1557 избиратели в региона. 369 128 са имащите право на глас в областите Кърджали и Смолян. В листите пък фигурират имената на общо 237 мераклии за влизане в парламента. Общо мандатите за двете области са 9.

С близо 6 000 души повече са гласоподавателите в област Кърджали в сравнение с изборите, проведени на 4 април. 269 020 влизат в списъците в региона, сочат данните на Районната избирателна комисия.

Припомняме, че на вота през пролетта те бяха 263 175.  Тогава гласуваха 73 904 души, формирайки избирателна активност от 28,08 процента. По данни на статистиката обаче, в Кърджалийско населението е около 150 000 души, като реално активността е била над 50 на сто.

22 партии и коалиции се регистрираха за вота на 11 юли в областта. Общо кандидатите са 127.

Същият брой партии и коалиции се регистрираха за вота и в област Смолян. Кандидатите за народни представители са общо 110.

100 108 са гласоподавателите според списъците на Районната избирателна комисия.

Припомняме, че на парламентарния вот на 4 април в региона гласуваха 54 736 души, като активността бе 54,86 процента.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I