След толкова вируси, делти и ваксини, един ден…

Усещане за неизбежност. Ваксини колкото си искаш, мераклиите малко. Близо 2 000 000 поставени дози, но не е достатъчно. Приблизително толкова и изкарали вируса. Не е достатъчно. Трябва да се използват иглите.

И като се почна. В някои държави раздават пари на всеки ваксиниран. В други плашат с уволнения. А общото е, че забравяш да пътуваш. И като не помогне всичко това, идва Делта вариантът.

 

Новият симптом

 

Чувстваш се здрав, ама е измамно. Всъщност си болен, много болен. Това бил новият симптом на коронавируса. Нова порция идиотизми за реклама на ваксини.

Усещане за неизбежност.

Решили са да ви издупчат и нищо няма да ги спре.

Права, избор? Ако ви се случи нещо, никой не отговаря. Това е информираният избор. За правата си забравете. Правото е само, за да избереш коя марка инжекция с безсмъртие да си сложиш.

 

Кампанията

 

Жена се връща в Родопите от гурбет. Хоп, заразена. Съмненията водят до Делта варианта на епохално ужасяващия Ковид-19. Само съмнения, пратени проби и т.н. Резултат все още няма. Но пък това доведе до предупреждението-Делтата е мното заразен, поразява масово деца и неимунизирани. Единствената защита са ваксините. Така, че давайте-дупчете смело.

И хич не им пука за това, че данните говорят друго. Хич и не им пука, че има огромен процент от населението, изкарало вируса и придобило пълен актив антитела. Барабар инжектираните милион деветстотин хиляди и кусур дози, на една шепа население, какво означава това?

Нищо, кампанията е „Дупчете, че не знаем какво да ги правим тия ваксини“.

И всичко се сервира ден след ден на и без това истерясалото население, което от година и половина го опаковат в чували за трупове.

 

Ха си барнал кръчмата…

 

Кръчмарите вече предупредиха-няма да затваряме заведенията, ако ще и марсианският вариант на коронавирус да дойде. Понесохме финансовата тежест на цялата епидемия, дотук бяхме.

И са прави. По принцип болни на кръчма не ходят. Не е кеф.

И още от кръчмарите: има безплатни ваксини, направете си кампанията, ние кепенци няма да спускаме.

И за това са прави, само дето ваксините не са безплатни. Всички ние сме си ги платили. Закупени са от правителствата с нашите пари. Не ни питаха, но не трябва и насилствено да ни ги пробутват.

 


Все още говорим за избор, но…

 

… и все повече остава само на думи. Въвеждат се ред простотии, с които човек е длъжен да се ваксинира. В ред държави. Ходене на ресторант, само след инжекция. Като карта за елитарен клуб. Вадиш тескерето и хоп, пускат те. Нямаш ли-айде у дома при неваксинираната жена, че да ти прави салата от неваксинирани домати.

 

Кога всичко ще приключи?

 

Това се питат изтерзаните от вируси и натякване за неизбежен край хора. Зажадняли за старото. Старото обаче е в миналото. От тук насетне това ни чака. Нали не сте забравили какво ви рекоха в началото? Ваксините образуват антитела за определен период от време. Тоест, след месеци-ново дупчене. И така до естествения край на земния ни път. За какви милиарди става на въпрос, трудно е и за калкулатор.

 

Вируси от всеки екран

 

Всяка сутрин се събуждаме като хора, а в края на деня се чувстваме като маймуни. От пулене в екраните, излъчващи ни всякакви тревожности за различните варианти на вируса. „Хубавото е, че може би един ден ще се събудим като завършени маймуни и ще започнем отново великата еволюция чрез работа. Но дотогава-колкото повече работим и хрантутим всякакви политици, толкова повече от човеци заприличваме на дресирани маймуни“, категоричен е един форумен общественик.

А те ни ограничават правата ден след ден…

Жельо МИХОВ, 24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I