Слави Трифонов обяви, че ще прави кабинет. Но не коалиционно правителство, а само на „Има такъв народ“. Министър-председател ще бъде Николай Василев, бивш министър на икономиката в правителството на НДСВ и ДПС.

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов заяви категорично в изявлението си на живо, че няма да прави коалиция с нито една партия и партията му ще поеме отговорността да състави правителство. 

"В последните години думата коалиция се превърна в гнусна дума и то с пълно основание. Гледахме подкрепи със златни пръсти и исторически компромиси", заяви Трифонов и продължи: 

"Ние няма да правим коалиция с БСП, ДПС и ГЕРБ. ИТН може да се коалира с друга партия от протестните за съставяне на правителство, но пак нямаме мнозинство. Затова ние няма да се коалираме, а ще се опитаме да направим самостоятелно правителство". 

Той представи всеки един от бъдещото правителство.

Предложенията на Слави Трифонов за министри:

Мария Бойчинова - министър на икономиката;

Любомир Дацов - министър на финансите;

Наталия Митева - министър на образованието;

Красимир Ненов - министър на енергетиката;

Велислава Петрова - на здравеопазването;

Михаела Лашова - на регионалното развитие;

Христо Алексиев - на транспорта;

Ивайло Кожухаров - министър на туризма;

Пламен Абровски - министър на земеделието, храните и горите;

Теодора Генчовска - министър на отбраната;

Лилия Иванова - министър на труда и социалната политика;

Станислава Армутлиева - министър на културата;

Петър Илиев - министър на правосъдието;

Радостин Василев - министър на младежта и спорта;

Д-р Антония Валентинова - министър без портфейл по ромските въпроси;

Вицепремиер и министър на външните работи - Ради Найденов

Вицепремиер и министър на вътрешните работи - проф. Николай Радулов


Приоритетите:

Като първи приоритет Трифонов открои: построяване на детски градини, чисто нова детска болница, закупуване на медицински хеликоптери, дострояване и концесиониране на магистралите, закупуване на до 1 милион таблети и лаптопи за ученици и учители, стартиране на приватизацията на Българската банка за развитие. Както и: прозрачност в обществените поръчки, "изкореняване на порочната практика" за авансови плащания и ремонти, представяни като енергийни, съкращения в държавната администрация, въвеждане на мажоритарен вот, е-гласуване, партийна субсидия от 1 лев на глас, закриване на спецсъда и спецпрокуратурата, ускоряване работата по интерконектора с Гърция, подаване на заявления за членство на България в Европейската космическа агенция. "Ще направим всичко възможно да изпратим мъж и жена, които да са първите астронавти в НАСА, както и на един северномакедонец" - даде заявка Трифонов. Време било да не гледаме само в земята.

"Убеден съм, че изброените приоритети не могат да бъдат приоритети на само на една партия.

Ще очакваме връчването на мандата от президента Радев, а вие вече знаете какво ще правим и с какви хора.

И на финала - искам да ви кажа, че няма да има прошка за тези, които са нарушили закона", завърши изложението си Трифонов.

24rodopi.com

24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I