Аз съм човек със силно развито чувство за справедливост.  Чувствителен съм към процесите в обществото ни и именно затова избрах да бъда част от Гражданската платформа “ Българско лято”. Винаги съм се вълнувал от различни каузи, а сега повече отвсякога имаме нуждата добруването и развитието на България да се превърнат в приоритет за всички ни. Това е моята кауза- за България и за Смолян! Хората, които сме част от Българско лято, сме млади, образовани и вярващи в справедливостта. Всички ние сме експерти в своите области, но имаме една обща кауза- Справедлива България за всеки!

Магнитски е закон, който действа на територията на САЩ. България е суверенна държава. Аз вярвам, че българските избиратели са достатъчно интелигентни да знаят, че законите на САЩ се прилагат в САЩ. В България се прилагат и действат българските закони и тези на Европейския съюз.

Със сигурност въвличането на името на г- н Божков в тази история е доста преувеличено от някои наши медии. Но има една поговорка “ Вместо да му избодат очите, му изписаха веждите”.

Общинските власти са неизменна част от държавната власт. В същото време от изключителна важност е децентрализирането на местните власти, за да може всяка община приоритетно да развива своите  политики и да разрешава проблемите си. Ако за една община е важно развитието на селско стопанство, за друга приоритет може да бъде туризма. Когато възникне даден проблем, местната управа би следвало да реагира и да вземе адекватни решения за разрешаването му, а не да чака реакция “ отгоре”. Разбира се диалогът между общинската и държавна власт не бива да бъде прекъсван! В продължение на 12 години се налагаше и порочната практика, че ако кметът на дадена община не е от управляващата партия, бива изолиран  от държавната власт! Приоритетно се отпускаха пари на общини, с кметове от ГЕРБ. Не одобрявам и инвестирането на пари от бюджета на държавата само в големите общини. Свидетели сме как държавата строеше в големите общини  спортни съоръжения, паркове и инфраструктура с пари от различните министерства, а в малките общини дори достъпа от единия край до другия край на някое село в общината бе прекъснат! По този начин управляващата партия в продължение на 12 години си “ купуваше” гласове ( както знаем в големите общини са и многото избиратели)!

Имаме реални програми, които са напълно изпълними. Имаме волята и елспертизатс, за да ги изпълним на практика. За всяко едно перо в икономиката ни, имаме заложена програма. Изключително много държим и на двата “ стълба” поддържащи здрава и образована нация, а именно здравеопазване и образование. Едни от важните ни приоритети, свързани със здравеопазването например са: повишаване на капацитета на система за спешна помощ за гарантиране на навременен достъп до спешна помощ в цяла България. Друг много важен приоритет за нас, отново свързан със здравеопазването е осигуряване на качество и достъп до здравеопазване за хората в малките и отдалечени населени места! Последното е много наложително за доста от селата в нашата община!

За Смолян смятаме, че приоритетно трябва да се развиват политики, свързани с туризма! Условията, които предлага Родопа и региона трябва да се използват разумно и с поглед напред.

Друга важна политика, която е приоритет за “ Българско лято “ е създаването на добра бизнес среда. Развитието на средния бизнес създава и предпоставки за появата на средна класа. А всички ние знаем, че средната класа е гръбнака на една държава! Когато я има и е добре обгрижвана, тогава тя неизменно ще се “ отблагодари” на държавата!

Друг важен приоритет за нас е пряката демокрация. Референдумът не е особено популярен начин за правене на политики на нашите географски ширини, но израстването на една нация е неизченно свързано с поемането на пряка отговорност за собствения и живот и развитие.

Имаме и още много заложени точки в програмата. Ще се радвам ако хората се интересуват и прочетат, защото тук е невъзможно да изброя всичко важно за нас.

Анастас Караджов

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I