-Вие сте втори в листата с кандидат-депутати от БСП. На тези избори не може да не направи впечатление, че определено се дава път на младите. Разкажете  повече за себе си, за Вашата професионална реализация и с какво се занимава Иван Френкев извън политиката?

- Здравейте, благодаря за въпроса. Завършил съм бакалавър финанси и икономика и магистър бизнес администрация в чужбина. Два пъти излизах и два пъти се връщах. Смолян, близките и родното място имат прекалено силно привличане. Извън политиката развивам частен бизнес, производство и износ на традиционен български текстил. Отскоро бях избран и за председател на читалищното настоятелство на НЧ „Балкански просветител 1871“, кв.Райково, и имам удоволствието да работя с едни прекрасен млад екип.

 

-Как виждате бъдещето на младите хора в планината, перспективи за реализация им и задържането трайно в нея?

- Без да си върнем държавата, в Родопите няма бъдеще за младите хора в планината. Процесите, започнали преди 30 години, се ускоряват и задълбочават. Младите хора имат пълното право да излезнат отвъд Смолян, да учат, да поживеят, да почерпят опит. Държавата, с различни социални, финансови и икономически стимули трябва да създаде условията тези млади хора след като се налудуват да се върнат тук. Това е духът на предложенията в нашата предизборна платформа – повече социални мерки за младите хора и държавна подкрепа за семействата на работещите.

 

-Освен кандидат за депутат сте и общински съветник, какви задачи и цели сте си поставили в мандата Ви на такъв?

- Да, през 2019-та бях издигнат за кандидат за общински съветник и на последвалите местни избори бях избран. Моята основна цел е защита на публичния интерес. Опитвам се да бъда една конструктивна опозиция, коректив на управляващите. Аз съм инструмент за контрол от страна на жителите на общината, а не мълчалив съветник. Само чрез активно участие в обществения живот на града можем да развием Смолян и спрем упадъка. Искам Смолян да се развива като модерен град и предпочитано място за живеене. За съжаление, до момента успявам да изпълнявам само първата цел в рамките на правомощията ми.

 

-Как виждате живота в Родопите и в частност в област Смолян след четири години?

- Иска ми се политиките и предложенията, които обсъждаме при срещите с хората, да бъдат вече приложени решения. Четири години са и малко, и много време в политиката. При желание от страна на законодателна и изпълнителна власт за бързи реформи след 3-4 години съм убеден, че ще видим едни позитивни резултати.

Мечтая, когато вечер се прибирам през града, да видя прозорците на блоковете и големите родопски къщи светнати и пълни с живот.

 

ащо заставате до Петя Михалевска?

- За първи път се срещнах с Петя преди 7 години, и двамата бяхме членове на младежкото обединение на БСП. Запознахме се на едно политическо обучение. По-късно заедно работихме по различни социални каузи в община Смолян, далеч преди някой от нас да си помисли, че може да бъде кандидат за депутат. Водили сме не една битки заедно, оформили сме се като екип, знам какво мога да очакваме от нея, какъв човек е. Убеден съм, че ще успее да изпълни със съдържание думата народен представител и всички родопчани ще имаме един достоен защитник на нашите интереси.

Купуването и продаването на гласове е престъпление
Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I