Нито един от служебните министри, посочени от президента Румен Радев, няма да влезе в правителството на „Има такъв народ“. Това е политическата новина на деня след вчерашната номинация на ИТН за премиер.

Кандидатът за министър-председател Пламен Николов няма да включва министри от служебното правителство в кабинета, който ще предложи на Народното събрание, каза тази сутрин в сутрешния блок на БНТ депутатът от "Има такъв народ" Филип Станев.

Освен, че нито един от министрите на служебния кабинет, който се радва на 59% обществена подкрепа, няма да фигурира в проектосъстава, шанс за министри нямат и народни представители. Него обаче ще бъдат включва фигури от първия кабинет, който лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви и скоро след това оттегли по-рано този месец.

Припомняме, че бизнесменът Николов получи вчера от президента Румен Радев мандат да сформира правителство и до 7 дни трябва да предложи кабинет.

Очаква се това да бъде правителство на малцинството, което да се опира на плаващи мнозинства по различни политики и приоритети. ИТН разчитат на подкрепа в пленарна зала от „Демократична България“ и „Изправи се, Бг! Ние идваме!“, както и от БСП и ДПС. Условието на ДПС е в кабинета на ИТН да няма министри от сегашното служебно правителство.

Народният представител Филип Станев каза, че Николов няма да обяви състава на кабинета си, преди да го представи официално в парламента.

24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I