„Олигарси и корупция: Брюксел се страхува от България“ – така е озаглавена публикация в германския Die Welt, посветена на пътя на България към еврозоната.

Всички експерти в „сърцето“ на Европейския съюз били сериозно загрижени, че България „марширува“ прекалено бързо към еврото.

Die Welt цитира евродепутата от Зелените Свен Гиголд, който членува във Валутната комисия на Европейския парламент, и който смята, че с приемането на България еврозоната може да си навлече сериозни рискове - най-вече заради корупцията и прането на пари. “България не бива да се присъединява към еврото, преди да се е справила с финансовата престъпност“, казва германският политик. Според него равнището на банковия надзор в България е незадоволително. В страната не се следи достатъчно зорко за пране на пари, а в дългосрочна перспектива това застрашава финансовата ѝ стабилност", смята Гиголд.

„Редица по-малки банки в България се контролират от олигарси. Публична тайна е, че тези банки не са в най-добро състояние“, „сипва сол“ в раната и българският адвокат Димитър Калдамуков.

 

„Откриха бежанци в камион в столичния кв. "Обеля". Полицията установяваше с часове техния произход“, с тази новина се опитват да предизвикат читателски интерес новинарските сайтове. Самите мигранти разказали на полицаите, че са от Афганистан, а крайната им дестинация е Централна Европа.

Извадените от камиона обяснили, че бягат от талибаните и мизерията, но не искат да останат в България.

Шеф на ловно стопанство пък вдигна по тревога службите, че в гората над Ихтиман гъмжало от бежанци. Тук се стигнало до гонитба - беглец от талибани бяга от български полицаи, но в тази комбинация страшно няма.

Защо, бе, ловен шеф, не ги остави хората да си продължат към Запада. Така както са „пробили“ южната ни граница, така ще си минат и през западната. Хем не ги желаеш клетниците тук, хем им спираш пътя!?

 

Афганистанците няма как да се прочели за брюкселската тревога, нито пък са чували за български олигарси – кой срещу кого е, кой коя партия насъсква, кой коя банка източва, кой колко депутати има в поредния „късометражен“ парламент. За тях ценностите и смисилът на живота са колкото се може по-дабеч от Афганистан, ама и доста по-далеч и от България. В западна посока.

 

По едно нещо си приличат жителите на Брюксел и жителите на Кабул. По страха си от България!


А какво правят политиците у нас през последните 24 часа? Каквото и в предишните 24 часа, и в по-предишните, и... Държат се като шишкото, който сутрин "складира" в стомаха си три банички, един геврек и две бози и тържествено оповестява: На диета съм вече!... Ама до 20.00 часа, за вечерята.

Който е най-близо до баницата, той обяснява уж с аргументи, колко е важно да има редовен кабинет. "Отритнатите" в 46-ото Народно събрание пък ръсят други неверни неща.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I