Оcъдeният зa рaзпрocтрaнeниe нa рaдикaлeн иcлям – Aхмeд Муcа, е бил преместен от затвора в Пазарджик в този в Стара Загора. Това пък предизвика недоволството на около 100 жители на ромския квартал в Пазарджик, които се събраха на протест пред съдебната палата в града.

Приcъcтвaщитe нa прoтecтa жeни ca били c бурки и мacки.

Припомняме, че Муса бе един от 13-те души, които получиха присъди за проповядване на радикален ислям. Той получи осем години „лишаване от свобода“.

Пред съда бе изправена и бившата жена до имама на златоградското село Старцево. Александрина Ангелова бе единствената, която получи условна присъда по мегаделото.


В хода на производството тя бе сочена за „дясна ръка“ на Муса.

Припомняме, че жената живееше на семейни начала с имама на Старцево. След като бе арестувана при мащабната акция, преди няколко години, на ДАНС и полицията в три области на страната срещу хора, близки до „Ислямска държава“, Ангелова не се е връщала в златоградското село. Тя била единствената, която ходила с бурка в региона, разкриха тогава местните. Самият имам, с който съжителствала, напуснал поста, а след това и страната. От години родопчанинът живеел и работил в Западна Европа.

Подсъдимите са контактували с хора от „Ислямска държава“, категоричен бе свидетел по делото.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I