Прилъгването на деца и бременни да се ваксинират е рисково и безотговорно, обяви инфекционистът доц. Атанас Мангъров. Пред медиите той коментира хипотезите за задължителна ваксинация на населението.

„През тази седмица се натрупаха някои интересни данни за ваксините за COVID и за ваксинираните с тях. Тези данни са от страни, които са много силно ваксинирани. Това са страни като Израел, САЩ, Великобритания, Малта, Кипър. В САЩ и Израел над 50% от хората, които са заразени, са били ваксинирани. Това дава основание да се направи заключение, че хората, които са ваксинирани, се разболяват. Освен това, ваксинираните могат да заразяват хора. Във връзка с последното, в САЩ се каза, че хората, които са ваксинирани, трябва да продължат да носят маски, да спазват социална дистанция и всички тези мерки, както досега. Тези, които са ваксинирани, когато са заразени, отделят вируса в не по-малко количество от тези, които не са ваксинирани и са заразени. Във връзка с тези неща, звучи странно напънът за задължително ваксиниране на лекари, учители, може би, полицаи. Т.е. тези групи професии, които са най-изложени на контакти с населението“, посочи доцент Мангъров.

Той акцентира и върху въпроса за поставяне на ваксини срещу COVID на деца.

„Вижда се, че тези, които са ваксинирани, могат да се заразят, да се разболеят и да заразяват други. От тази гледна точка ваксинирането на децата под предлог, че по този начин ще се намали разпространението на вируса, е безсмислено".

Доц. Мангъров подчерта, че ваксинирането на деца е особено рисковано заради факта, че ваксините не са достатъчно добре проучени. Той обясни, че за да бъде прилаган даден медицински продукт, той минава около 10-годишен тестов период на клинични проучвания и когато са преминати всички етапи, едва тогава той може да бъде приложен и върху деца. Правилото е същото и когато става въпрос за бременни жени.

„Вчера един виден наш академик каза, че на всяка цена бременните трябва да се ваксинират, защото е безопасно и защото е хубаво да се ваксинират. Защо е хубаво? В САЩ до момента са ваксинирани над 100 хил. бременни жени, като тяхното решение да се ваксинират или не се основава на това, че те заедно със своя гинеколог, е трябвало да обсъдят наличните данни и да вземат решение. Такива данни все още няма до момента, защото в тези клинични проучвания, които доведоха до получаване на разрешение за употреба от фирмите, производителки на ваксините, нямаше нито едно дете, нито една бременна жена. Ваксинирането на децата в САЩ и в други страни в тези клинични проучвания при бременни, които обаче започнаха след като производителите бяха освободени от отговорност за страничните реакции на ваксините, се основаваха на това, че многобройните проучвания при бременни животни - при мишки, не давали основание да се очаква, че при хора могат да се наблюдават странични действия на ваксините. В резултат на това в САЩ над 100 хил. бременни са ваксинирани от началото на тази година досега, във Великобритания около 40 и няколко хиляди са ваксинирани, без наличието на достатъчно доказателства за това. Това са цифри, на които д-р Менгеле би се обидил и би се обърнал от завист в гроба. Това си е чиста проба експеримент върху хора и то върху деца и бременни при това, което този, който провежда експеримента, е напълно освободен от отговорност. Ако хората поотделно не се опълчат на фашизма с ваксините, нещата ще вървят от зле към по-зле“, посочи доцент Мангъров.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Този,който мисли да ваксинира детето си или бременната си жена е пълен изрод!!! Бог наказва!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I