Обществено порицание - това е окончателното наказание за сноубордиста, който блъсна дете на писта в Пампорово.

Повече от три години след инцидента, Окръжният съд в Смолян се произнесе по делото.

Тежкото произшествие стана на 5 февруари 2018 година на писта „Снежанка 6“. Тогава 15-годишен сноубордист блъсна момченце от Русия при приземяването си след скок. Вследствие на удара детето получи тежка черепно-мозъчна травма, а в продължение на дни лекари в университетската болница в Пловдив се бориха за живота му, докато момченцето бе в кома.

„Ударът е станал на равен участък. Малко дете не може да се придвижва бързо на този терен. Ситуацията не може да се промени толкова, че рязко детето да пресече и навлезе. Доколкото си спомням от показанията на учителя, те са се прибирали, за да се връща детето при родителите си, което предполага, че то е било уморено и не би могло да се движи бързо, за да засече сноубордиста. То не може да излезе изведнъж в зоната на приземяване. Като се пуснах от различни разстояния, право по линията на противонаклона със ски, установих, че ако е малка скоростта, може да се спре“, посочи при едно от делата в съда вещо лице по делото.

Окръжните магистрати в Смолян признаха за виновен сноубордиста. Той бе наказан с обществено порицание чрез обявяване решението на съда на информационното табло на Община Смолян. Освен това момчето ще трябва да плати направените разноски по делото в размер на 1610 лева.

След редица дела, последното решение на окържните магистрати в Смолян е окончателно.

На снимката: Мястото на инцидента

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I